SNEL CONTACT?

 

E-mail: info@loopbaantoekomst.nl

 

 Bel: 06-47864636

 

   VESTIGINGEN:

   Leiden                   Leiderdorp

   Amsterdam            Haarlem

   Den Haag               Alphen a/d Rijn

   Utrecht

   Rotterdam

 

Direct offerte

Geïnteresseerd in onze diensten? Vraag een vrijblijvende offerte aan >>

Bel mij gelijk terug

Graag uw naam en telefoonnummer invoeren.

Gratis nieuwsbrief

Re-integratie tweede spoor

Begrip 2e spoor re-integratie
2e spoor re-integratie is aan de orde als uw werknemer na langdurige ziekte niet meer in de eigen functie kan terugkeren. U bent dan volgens de Wet verbetering Poortwachter (WvP) verplicht de werknemer te laten begeleiden naar een andere functie buiten uw organisatie. Bovendien bent u verplicht het loon van de werknemer gedurende het 2e spoor traject door te betalen totdat er een andere baan is. Deze link geeft u inzicht in de te nemen acties bij langdurige ziekte van uw werknemer http://bit.ly/1frlp0l

Financiële gevolgen verzuim
Een zieke werknemer kost de werkgever gemiddeld € 250,-- per dag. De schade van verzuim is vaak veel hoger dan gedacht. De werkelijke financiële schade is minimaal het dubbele van de directe verzuimkosten. Zo tellen ook arbodienst- en re-integratiekosten, verzekeringspremies en eventuele vervangingskosten mee. Daarnaast bent u kostbare tijd kwijt aan het nabellen, regelen en inwerken van een eventuele vervanger. 


Eigen risicodrager
Wanneer een werknemer met een jaarsalaris van € 30.000.- bruto twee jaar ziek is en doorstroomt naar de WGA, dan lopen uw kosten op tot € 200.000.- over een periode van tien jaar.  Dat is theoretisch de situatie als u eigen risicodrager bent en geen verzekering heeft afgesloten. Echter, door onze aanpak kan gaan wij er voor zorgen dat uw werknemer elders geplaatst wordt. Afhankelijk van ziekte en plaatsingsmogelijkheden, gaan wij uit van een looptijd van 6 maaanden van het re-integratietraject. Verlening tot aan de WIA-aanvraag is mogelijk.

Wet verbetering Poortwachter
Een 2e spoor re-integratietraject valt onder de Wet Verbetering Poortwachter (WvP). Veel werkgevers raken het spoor bijster bij de ingewikkelde regelgeving rondom de Wet verbetering Poortwachter en een 2e spoor re-integratietraject. Die WvP verplicht werkgevers het verzuim en re-integratie van de zieke werknemer aan te pakken. Werkgevers die geen expertise hebben op dit gebied, kunnen bij ons terecht. Wij loodsen u adequaat door het woud van regels, verwijzen u naar de juiste deskundigen en pakken de re-integratie van uw werknemer in het 2 spoor vakkundig en snel aan. Mede door onze kennis van de arbeidsmarkt en ons netwerk bespaart u zo aanzienlijke kosten op het proces van re-integratie. In de navolgende link leest u meer info uw wettelijke plichten http://bit.ly/1PPDKDq

Aanpak re-integratie zieke werknemer
Uitgangspunt is om uw werknemer zo snel mogelijk naar een andere baan begeleiden . De aanpak is vergelijkbaar met de aanpak bij outplacement, zie daarvoor onder outplacement. Detachering, zie, http://bit.ly/20UYddX naar een andere werkgever bespaart u aanzienlijke loonkosten. U kunt immers een bedrag afspreken met de nieuwe werkgever. Bovendien biedt het kans om de werknemer definitief te plaatsen. Daarmee vookomt u al te grote schadelast.


Adviestraject in plaats van re-integratie?
U als werkgever kunt u ook kiezen voor een adviestraject in plaats van de begeleiding re-integratie 2e spoor van uw werknemer. U bent immers niet verplicht een re-integratiebedrijf in te huren, zie http://bit.ly/1LEoPqS
Een adviestraject bij Loopbaantoekomst is goedkoper dan een re-integratietraject. Het betekent wel dat u een functionaris binnen uw organisatie moet aanstellen die de zieke werknemer begeleidt naar ander werk. Ook kunnen wij voor u als casemanager optreden en het tijdspad m.b.t. de verplichte wettelijke stappen in de gaten houden. Zo voorkomt u loonsancties van het UWV. Wij informeren u graag over de inhoud en kosten van zo'n adviestraject.

Bel Loopbaantoekomst, 06-47864636,  voor de keuze advies of re-integratietraject
Wij zijn ervaren en succesvol in het re-integreren van werknemers naar een andere baan. Onze tevredenheidcijfers onze landelijke erkenning als Loopbaanprofessional en re-integratieconsulent staven dat. Daarnaast beschikken wij over een netwerk van deskundigen rondom deze re-integratie. Zo kunnen wij u dus precies de weg wijzen waarvoor u bij wie moet zijn en op verzoek nemen wij dat wegwijzen van u over. Wij weten gemakkelijk de weg binnen het UWV.

Joomla Templates - by Joomlage.com
Website ontwikkeld door Inspire Creations