SNEL CONTACT?

 

E-mail: info@loopbaantoekomst.nl

 

 Bel: 06-47864636

 

   VESTIGINGEN:

   Leiden                   Leiderdorp

   Amsterdam            Haarlem

   Den Haag               Alphen a/d Rijn

   Utrecht

   Rotterdam

 

Direct offerte

Geïnteresseerd in onze diensten? Vraag een vrijblijvende offerte aan >>

Bel mij gelijk terug

Graag uw naam en telefoonnummer invoeren.

Gratis nieuwsbrief

Outplacement

Outplacement
Als er geen plaats meer is voor uw werknemer binnen uw organisatie, bieden wij uw werknemer begeleiding bij het vinden van een andere werkkring. Ons slagingspercentage ligt op 79%. 

Transitievergoeding
Per 1 juli 2015 trad een belangrijk deel van de Wet werk en zekerheid (Wwz) in werking. Onder de nieuwe wet heeft de werknemer met een dienstverband van minimaal 2 jaar recht op een transitievergoeding. Dit is bedoeld als vergoeding voor het ontslag en ook als budget om weer een nieuwe baan te vinden. De werknemer kan zelf bepalen waaraan de transitievergoeding wordt besteed.

Het vinden van een nieuwe baan is gezien de werkloosheid en de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt ingewikkeld. Wij raden  dus aan om een deel van de transitievergoeding te investeren in outplacement, loopbaanadvies of scholing.

Welk deel van de vergoeding de werknemer wil investeren en waaraan is per persoon verschillend. Wij kunnen de werknemer en de werkgever daarover adviseren door te kijken naar:
-wat past bij de de kwaliteiten en eigenschappen van de werknemer?
-is er voldoende vraag naar die kwaliteiten en eigenschappen (of wel vraagaanbod verhouding op de arbeidsmarkt)?
-zo nee, is eventueel aanvullende scholing/training noodzakelijk?
-in welke mate passen de huidige sollicitatievaardigheden (o.a. sociale media) van de werknemer bij het vinden van een baan?
Kortom, hoe groot of klein is de afstand van de betrokken werknemer naar het vinden van een andere baan? In een orientatiegesprek zal duidelijk worden wat die afstand is en daarmee wat de ingeschatte duur van de outplacement zal zijn. Na dit gesprek brengen wij een offerte uit.

Hoe bereken je de transitievergoeding
Vanaf de eerste 10 jaar werk bij een werkgever, ontvang de werknemer 1/3 van het maandsalaris, vanaf het 11de jaar is de transitie vergoeding ½ maand salaris per dienstjaar. De transitie vergoeding is maximaal € 75.000 of 1 jaarsalaris als het huidige jaarsalaris zelf hoger is dan € 75.000;

De werkgever kan de te maken outplacementkosten in mindering brengen op de transitievergoeding. Maak hierover afspraken met je werkgever.

Als de werkgever de outplacement, opleiding of loopbaanadvies betaald, hoeft de werknemer over dit bedrag geen inkomstenbelasting en btw te betalen.

Voor werknemers die ouder zijn dan 50 jaar geldt tot 1 januari 2020 een overgangsregeling. Over de gewerkte jaren die een werknemer heeft gehad nadat hij 50 jaar is geworden geldt een transitievergoeding van 1 maandsalaris per gewerkt jaar. Dit onder de voorwaarde van een onafgebroken dienstverband van minimaal 10 jaar voorafgaand aan deze periode. De regeling geldt niet voor kleine werkgevers (minder dan 25 mensen in dienst).

 Indien je een (deel) van je transitievergoeding wilt besteden aan outplacement, opleiding en/of loopbaanadvies adviseren wij om hier vooraf met je werkgever afspraken over te maken. Na het uitbetalen van de transitievergoeding zijn de fiscale voordelen beperkt.

 Wil je een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek? Bel dan ons telefoonnummer: 06-47864636 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Drie programma's
Wij bieden wij 3 programma's met een verschillende duur. Als uw werknemer snel te plaatsen is, maar nog wat ondersteuning nodig heeft, kan worden volstaan met een kort programma. De trajectduur wordt langer naar gelang de positie van de werknemer op de arbeidsmarkt. Ook persoonlijke factoren kunnen een langer traject verlangen.


Binnen de 3 programma's bieden wij trajecten met een inspannings en een resultaatverplichting. Bij de laatste variant gaan wij door totdat er een baan is.  Meer info bij Hans van Zwieten tel. 06-47864636.

Werkwijze
Doel is een baan waarnaar vraag is en die zoveel mogelijk aansluit bij de mogelijkheden en talenten van de werknemer. Het uitgangspunt zijn de beschikbare banen. De werkwijze is gericht op de korstste weg naar werk. Bij de intake wordt in samenspraak de duur van het traject bepaald, zie PDF file hieronder.

Wat kunt u als werkgever en werknemer verwachten?
Vooraf geven wij een indicatie van de kosten en op basis van de intake brengen wij offerte uit. Daarin staat beschreven welke acties doelgericht en effectief zijn. Als dat gewenst is houden wij u op de hoogte van de voortgang in het traject via voortgangsrapportages 


I. Outplacement traject 2-3 maanden (12 uur)

Aanpak:
Wij begeleiden uw werknemer in 3 fases (onderzoek, arbeidsmarkt en nazorg) naar een andere baan
a. wij vóórkomen dat uw werknemer met z’n '200 honderden' tegelijk
    solliciteert. Dat sluit veel concurrenten uit. Wij leggen u graag uit hoe wij dat doen
b. wij kunnen putten uit ons werkgeversnetwerk, waar wij een streepje voor
    hebben. Soms is een korte stage of werkervaringsplaats daarbij effectief
c. uiteraard kijken wij met uw werknemer ook naar het reguliere vacatureaanbod
d. dit traject verlangt veel zelfwerkzaamheid en eigen initiatief

II. Outplacement traject 3-6 maanden (20 uur)

Het kan voorkomen dat uw werknemer een 'rouwperiode' door moet als gevolg van het ontslag. Meestal is dan ook sprake van een verminderd zelfvertrouwen. Wij zullen hier eerst aandacht aan besteden. Dat zelfvertrouwen mag immers de weg naar nieuw werk niet blokkeren. Wij maken uw werknemer ‘sollicitatieklaar’, zodat hij weer met kracht de arbeidsmarkt op kan. In overleg wordt bepaald welke tijdsperiode tussen de 3 en 6 maanden het best passend is.

Aanpak:
Als hierboven, waaraan toegevoegd:
a. herstellen van zelfvertrouwen voor ontwikkeling van sollicitatiekracht
b. zonodig korte cursus/opleiding
c. indien relevant stages/werkervaringsplaatsen
    

III. Outplacement traject vanaf 6 maanden of tot dat een baan is gevonden

Aanpak
Dit traject komt grotendeels overeen met het traject zoals staat beschreven onder het 3-6 maanden traject. Bij een langer traject is veelal sprake van een slechte arbeidsmarktpositie van de werknemer. Wij krikken die positie zoveel mogelijk op, zodat uw werknemer met een concurrerende positie kan gaan solliciteren. Bij dit traject gaan wij net zo lang tot dat er een baan is gevonden. Dit noemen wij een resultaatsverplichting.


WERKNEMERS IN DIENST NEMEN

De omgekeerde situatie van outplacement kan zich uiteraard ook voor doen bij u als werkgever. Wij maken u op de navolgende subsidies attent:

Subsidie bij in dienst nemen 50+, jongeren en arbeidsgehandicapten

Als u werknemers van 50 jaar en ouder in dienst neemt, jongeren tussen 18-27 jaar en arbeidsgehandicapten, dan heeft u recht op premiekorting, zie http://bit.ly/1g5M7ag Op de subsidiecalculator kunt u berekenen hoeveel, zie http://www.subsidiecalculator.nl/calculator

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van Zwieten tel. 06-47864636.

Proefplaatsing
Als u twijfelt over indienstneming van een werknemer, dan biedt een proefplaatsing wellicht uitkomst, zie http://iturl.nl/sn2F-UI  . Dat betekent dat u uw aanstaande werknemer voor de periode van 2 maanden geen loon hoeft te betalen, want de uitkering loopt gedurende 2 maanden gewoon door. U kunt bij Hans van Zwieten, tel. 06-47864636, meer info verkrijgen.

              

Meer info:

pdf download

Joomla Templates - by Joomlage.com
Website ontwikkeld door Inspire Creations